Brent Bosker - Regisseur/scenarist
Hoi! Dit jaar studeer ik af aan de HKU als regisseur/scenarist van deze korte film. Het idee voor deze film begon toen ik in een theatervoorstelling het verhaal hoorde van een Bosnische vrouw die tijdens de Joegoslaviëoorlog haar vader is verloren als gevolg van genocide op Bosniakken in Srebrenica (Bosnië 1995). Een extreme context als deze haalt zowel het slechtste als het beste in mensen naar boven. Die confrontatie met onszelf, onze overtuigingen en morele waardes, is een fascinatie die mij motiveerde het conflict in al zijn complexiteit te onderzoeken, maar bovenal de mens erin te vinden.
Susan Brakels - Uitvoerend producent
Brent heeft mij benaderd als uitvoerend producent voor zijn afstudeerfilm. Direct werd ik getriggerd door het verhaal van deze film. Bij het lezen van het filmplan kreeg ik kippenvel. Dat was voor mij het teken om hier direct ja op te zeggen en volop mee te gaan werken waar ik nodig ben. Ik heb vrienden die uit Bosnië komen en zie dat de oorlog nog steeds een actueel onderwerp is. Zelf ben ik eigenaar van een productiebedrijf uit Leeuwarden waar wij voornamelijk commerciële opdrachten produceren en uitvoeren vanuit de passie voor het filmmaken die we allemaal in huis hebben.
Kiki Schellingerhout - Uitvoerend producent
Ik ben een filmmaker die heel veel plezier haalt uit het maken en produceren van verhalen met diepgang. Na mijn studie als AV-Specialist ben ik aan de slag gegaan bij DotInk, en werk momenteel samen met Thomas en Brent aan deze film.
Thomas Mataheru - Producent
Hoi! Met mijn productiebedrijf DotInk Cinema richt ik mij op het produceren van auteursgedreven en impactvolle fictiefilms en documentaires. Het vertellen van onderbelichte verhalen van talentvolle nieuwe makers voor een (inter)nationaal publiek is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Silent Waters sluit in vorm en thematiek aan bij de verhalen die ik binnen DotInk Cinema wil vertellen. Juist een intieme en herkenbare familiesfeer, zal het publiek meenemen in een nieuw perspectief.
Zoë Verheul - Productieassistent
Als filmmaker vind ik het belangrijk om unieke verhalen te vertellen die het publiek raken. Toen ik hoorde over de film en de gebeurtenissen die daaraan gekoppeld zijn, was ik zelf geraakt. Ik steun Brent in het maken van deze film om meer aandacht te geven aan de Joegoslaviëoorlog. Dit wordt in de wereldgeschiedenis vaak vergeten en daarom is het verspreiden van deze verhalen van extra belang. Hiervoor hoop ik ook mijn steentje bij te dragen aan deze waardevolle productie.
Bart Martens - Director of Photography
Als cinematograaf ben ik altijd opzoek naar de verhalen die je raken, die je aan het denken zetten en je inspireren om buiten je eigen comfortzone te kijken. Toen Brent mij het script van Silent Waters stuurde was ik gelijk verkocht. Ik wil in deze film het menselijke naar boven halen in deze inhumane oorlog. Dit samen met het gevoel van een prachtige vader-dochter relatie die op het spel wordt gezet.
Denis Majstorović - Regieassistent
Silent waters is mij onder de aandacht gebracht door collega’s in het vak. Ik ben geboren in ex-Joegoslavië en heb helaas de oorlog van dichtbij meegemaakt. Na het script gelezen te hebben, ben ik geraakt door het verhaal en heb ook weinig toe te voegen gehad. Brent vertelt een verhaal dat herkenbaar is en dat de situatie goed vertaalt naar een geloofwaardig verhaal. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen, mijn eigen achtergrond geeft het meewerken aan deze film een extra lading.
Zarah Hol - Art Director
Toen ik het script las van Silent Waters was ik meteen overtuigd om mee te doen aan dit project. Als art director vind ik het belangrijk om alles er zo authentiek mogelijk er uit te laten zien. Omdat ik zelf vooralsnog weinig wist van Bosnië en de cultuur was dat zeker een uitdaging waar ik veel van geleerd heb.
Svetlana Said - kostuumontwerper
Ik werd uitgenodigd om de film Silent Waters op te nemen als kostuumontwerper.  De sfeer van de jaren 1992  wil ik proberen over te brengen door middel van kleding. Na het lezen van het verhaal stemde ik ermee in omdat het mij zeer aan het hart ligt. Ik ben katholiek, geboren in een moslimland en ik weet wat het betekent om in een internationaal land te leven en elke dag in aanraking komen met verschillende culturen, nationaliteiten en religies.
Sulaf Aljaramani - make-up/haar stylist
Als MUHA ben ik erg blij om met dit professionele team samen te werken en met hen de jaren 90 in Bosnië weer te geven. Het verhaal heeft inhoudelijk heel veel indruk op mij gemaakt. Ik wil de hele cast en crew veel succes wensen met deze prachtig film!
Gwenda Rosa McGall - make-up/haar stylist
Brent heeft mij benaderd om deel te nemen aan deze film en dit was een super mooi project om de karakters meer tot leven te brengen door middel van en make-up en haar. Het script heeft mij geraakt, net als de heftige oorlog in Bosnië in de jaren 90 waar ik nog niet zoveel van wist. Ik hoop dat er door deze film meer aandacht voor komt. Voor mij als make-up artist was het een super fijn team om mee samen te werken.
David Warringa - sound recordist
Mijn naam is David Warringa en ik zal de geluidsopname van de film op me nemen. Ik werk graag mee aan korte films zoals deze vanwege de ontzettend belangrijke bijdrage die ze leveren aan onze maatschappij. Daarnaast heb ik zelf een fascinatie voor familiebanden en andere culturen.
Colina van Bemmel - Editor
Toen ik het script van ‘Silent Waters’ las raakte me dat gelijk. De persoonlijke sfeer liet me op een integere manier voelen wat voor grote gebeurtenissen er spelen. Zelf heb ik een jaar in de Balkan gewoond en ervaren hoe de oorlog van toen daar nog steeds voelbaar is. In Nederland lijken we er weinig van te weten, daarom zijn films zoals deze zo belangrijk. Ik vind het bijzonder dat ik hieraan kan bijdragen.
Poul-Sven de Haan - Sound Designer
Hoewel ik nu al 22 jaar in het vak zit vind ik het fijn om zo nu en dan beginnende makers te kunnen helpen; ik ben zelf ooit ook beginnend maker geweest. Het verhaal van deze film spreekt mij aan omdat ik mij de nieuwsbeelden van Bosnië ten tijden van de Joegoslaviëoorlog die ik tijdens mijn jeugd zag nog goed kan herinneren. Deze film is voor mij waardevol omdat het een verhaal vertelt vanuit een ander perspectief dan dat wij via het nieuws konden zien, het perspectief van de slachtoffers zelf. 
Joep Boode - composer
Als muzikant zoek ik naar verhalen die ik nog niet ken, om ze op een manier uit te voeren die heel dichtbij mij staat. Brent z'n verhaal over een gezin dat uit elkaar drijft tijdens een oorlog, spreekt me heel erg aan omdat voor mij m'n familie en m'n gevoel van 'thuis zijn' allebei heel belangrijk zijn. Ik kijk er ontzettend naar uit om de voor mij nog onbekende wereld van klassiek Oost-Europese klanken te vermengen met mijn warme, persoonlijke en dromerige muziek, om zo de soundtrack voor deze film te maken.
Emma Beukelman - Singer/songwriter
Toen Brent mij vertelde dat hij deze film ging maken, en mij vroeg of ik er Bosnische muziek voor wilde schrijven, was ik meteen geïnteresseerd. Ik maak zelf namelijk Nederlandse Spoken Word en combineer dit met zelfgeschreven Bosnische muziek. Deze bijzondere mix komt door mijn ouders: mijn moeder komt uit Bosnië en mijn vader uit Nederland. Ik vind het prachtig om te zien hoe verhalen verteld, gedeeld en geïnterpreteerd worden, op wat voor manier dan ook. En dat Brent de noodzaak voelde om zich te verdiepen in de Balkan en zijn geschiedenis -wat ook in mijn bloed stroomt-, om het verhaal voort te zeggen, raakt me! En als er iets is dat mij beweegt, ga ik er graag in mee.
Victor Frerichs - VFX artist
Als VFX artist heb ik een grote passie voor het beeldende aspect van film. Deze passie is reeds vroeg ontstaan, met regelmatig bezoek aan de bioscoop. Langzaam maar zeker, werd deze interesse een hobby en vervolgens een roeping. Zo belandde hij uiteindelijk op de Nederlandse Filmacademie. Voor mij ligt de kracht van film bij het uitbeelden van het ondenkbare. Tegenwoordig biedt de computer hier steeds meer mogelijkheden. Daar waar techniek en creativiteit elkaar ontmoeten, wordt vorm gegeven aan nieuwe ideeën. Met dat uitgangspunt draag ik mijn steentje bij aan de filmische werkelijkheid.

Simmo Petersen - Researcher
Ondanks dat ik Brent al zo’n drie jaar ken was ik vrij verrast toen hij mij vertelde geraakt te zijn door een gebeurtenis in de Joegoslaviëoorlog. Nooit eerder sprak hij met oprechte interesse en bewustzijn over internationale politieke geschiedenis. Dat dit nu anders was sprak aan, evenals zijn passie en focus op het onderbelichte leed van Bosniakken, wat in contrast staat met een Dutchbat-onderzoek waar ik eerder bij betrokken ben geweest. Silent Waters herinnert ons hoe nationalisme, propaganda en misleidende politici je plotseling in conflict kunnen brengen met je dierbaarste vrienden en familieleden. Een inmiddels weer actueel probleem.